• 2

    Description slide 2

  • 3

    Description slide 3

  • 4

    Description slide 4

De stichting jeugdcarnaval Kroeënekraan en Pieëlhaas werkt nou samen met een aantal zustervernigingen. Onder het motto "samen staan we sterk" organiseert de stichting jeugdcarnaval samen met de zustervernigingen activiteiten in Kronenberg, Evertsoord en Sevenum. Hieronder vindt je een korte toelichting op onze zustervernigingen. Wil je hun websites bezoeken? Kijk dan onder het kopje Links.

C.V. Kroeënekraan en Pieëlhaas
Al jaren zorgen de Carnavalsvereniging Kroeënekraan en Pieëlhaas en de jeugdcarnaval samen voor de carnaval in Kronenberg en Evertsoord. Zo steunen beide verenigingen elkaars activiteiten en organiseren ze samen tal van activiteiten. Daarnaast zorgen ze er samen voor dat de Torrekoel er ieder jaar weer mooi versierd uitziet. De nauwe en prettige samenwerking tussen beide verenigingen zorgen ieder jaar weer voor een spetterende carnaval in Kronenberg en Evertsoord.

J.C. Ût Ezelskopke
Samen met de Jeugdcarnavalsvereniging Ût Ezelskopke uit Sevenum zorgt de jeugdcarnaval voor de organisatie van de Neon Party. Daarnaast zijn de beide verenigingen een vaste bezoeker van elkaars activiteiten waardoor er in de loop van de jaren een hechte band is ontstaan.

Over de Jeugdcarnaval

Sinds 1962 wordt er in Kronenberg en Evertsoord jeugdcarnaval gevierd. Eerst was de jeugdcarnaval een onderdeel van Jong Nederland organisatie KJEM, later, in 1990 werd het een eigen stichting: Stichting jeugdcarnaval Kroeënekraan en Pieëlhaas. Inmiddels bestaat de stichting al 60 jaar.

Lees meer »

Copyright © 2014-2021 jckronenberg.nl - Ontwerp en realisatie door ML Computers