• 2

  Description slide 2

 • 3

  Description slide 3

 • 4

  Description slide 4

De stichting jeugdcarnaval Kroeënekraan en Pieëlhaas werkt nou samen met een aantal zustervernigingen. Onder het motto "samen staan we sterk" organiseert de stichting jeugdcarnaval samen met de zustervernigingen activiteiten in Kronenberg, Evertsoord en Sevenum. Hieronder vindt je een korte toelichting op onze zustervernigingen. Wil je hun websites bezoeken? Kijk dan onder het kopje Links.

C.V. Kroeënekraan en Pieëlhaas
Al jaren zorgen de Carnavalsvereniging Kroeënekraan en Pieëlhaas en de jeugdcarnaval samen voor de carnaval in Kronenberg en Evertsoord. Zo steunen beide verenigingen elkaars activiteiten en organiseren ze samen tal van activiteiten. Daarnaast zorgen ze er samen voor dat de Torrekoel er ieder jaar weer mooi versierd uitziet. De nauwe en prettige samenwerking tussen beide verenigingen zorgen ieder jaar weer voor een spetterende carnaval in Kronenberg en Evertsoord.

J.C. Ût Ezelskopke
Samen met de Jeugdcarnavalsvereniging Ût Ezelskopke uit Sevenum zorgt de jeugdcarnaval voor de organisatie van de Neon Party. Daarnaast zijn de beide verenigingen een vaste bezoeker van elkaars activiteiten waardoor er in de loop van de jaren een hechte band is ontstaan.

Jeugdraad reglement:

De carnaval is natuurlijk een tijd vol lol en plezier. Dit willen wij ook graag zo houden. We zijn er zeker van dat carnaval 2020 met jullie als jeugdraad helemaal top gaat worden. Om er voor te zorgen dat we beide weten wat we van elkaar kunnen verwachten is er een reglement opgezet voor de jeugdraad. In het reglement staan een aantal huisregels:

 • Roken is niet toegestaan tijdens de activiteiten.
 • Het drinken van alcohol is niet toegestaan tijdens de activiteiten.
 • Tijdens de activiteiten binnen in de feestlocatie blijven. Zo houdt de leiding het overzicht of de groep nog compleet is.
 • Jullie krijgen van ons een activiteitenoverzicht, daarop staat wanneer en waar we jullie verwachten. Onderaan het activiteitenoverzicht staan de telefoonnummers van het bestuur. Dus ouders kunnen jullie evengoed bereiken mocht dat nodig zijn.
 • Tijdens activiteiten staat een eindtijd vermeld op het activiteitenoverzicht. Dit is de tijd waarop jullie voor die dag klaar zijn met de activiteit. Deze tijd kan tijdens de activiteiten nog veranderd worden omdat carnavalsactiviteiten soms uitlopen. Houd hier dus rekening mee.
 • Wanneer een activiteit afgelopen is voor de jeugdraad, maar jullie willen nog langer blijven, dan is dit mogelijk. Breng dan wel eerst jullie mantels naar huis of leg ze op een veilige plaats. Tot de leiding beslist dat de activiteit voorbij is zijn wij verantwoordelijk voor jullie, daarna niet meer.
 • Tijdens activiteiten buiten eigen dorp fietsen of reizen we gezamenlijk af naar de plaats van bestemming en fietsen we ook weer gezamenlijk naar huis. Voor de Evertsoordse jeugd en diegene die buiten de bebouwde kom wonen zullen tijdens alle activiteiten gezorgd worden voor begeleiding naar huis, dit kan door de leiding of door ouders.
 • Kom op tijd! En meld je af wanneer je niet kunt bij Henrie Sijbers 06 - 44583294.
 • Wees zuinig op de kleding. Zorg zelf voor een witte blouse met knoopjes tot de hals, een zwarte broek en zwarte schoenen.
 • Zorg ervoor dat de verlichting op je fiets werkt. Samen uit is natuurlijk ook samen thuis.

Wij hopen er samen met jullie een te gekke carnaval van te maken. Wij weten zeker dat dit gaat lukken en dat we allemaal een onvergetelijke carnaval 2020 mee gaan maken!!

Lijkt het je leuk om onze leiding te komen versterken? Dat kan! Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin je gegevens en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Hieronder vindt je een overzicht van de leiding van de stichting jeugdcarnaval Kroeënekraan en Pieëlhaas:

NaamFunctie
Luuk MaasLeiding
Lars JanssenLeiding
Bart MuldersLeiding
Willem MuldersLeiding
Maud AertsLeiding

Over de Jeugdcarnaval

Sinds 1962 wordt er in Kronenberg en Evertsoord jeugdcarnaval gevierd. Eerst was de jeugdcarnaval een onderdeel van Jong Nederland organisatie KJEM, later, in 1990 werd het een eigen stichting: Stichting jeugdcarnaval Kroeënekraan en Pieëlhaas. Inmiddels bestaat de stichting al 60 jaar.

Lees meer »

Copyright © 2014-2021 jckronenberg.nl - Ontwerp en realisatie door ML Computers